Хакери ограбиха личните данни на световни лидери, холивудски звезди и милиардери в масивен

...
Хакери ограбиха личните данни на световни лидери, холивудски звезди и милиардери в масивен
Коментари Харесай

Кибер обир за милиадри: Откраднаха данни на богаташи и политици

Хакери ограбиха персоналните данни на световни лидери, холивудски звезди и милиардери в солиден „ виртуален грабеж “ на извънредната бижутерска компания Graff, разкрива The Mail on Sunday.

Кибер нарушителите са откраднали 69 000 поверителни документи, които са в по този начин наречената „ тъмна мрежа “. Сред тях има файлове, свързани с Доналд Тръмп , Опра Уинфри , Дейвид Бекъм и сър Филип Грийн.

Смята се, че бандата желае десетки милиони паунда  за откуп, с цел да спре пускането на допълнителна чувствителна информация.

Твърди се, че зад обира стои прословутата съветска хакерска тайфа Conti и че публикуваната информация за към 11 000 клиенти на Graff представлява само един % от файловете, които са откраднали.

Документи, в това число описи с клиенти, фактури, разписки и кредитни бележки, са взети и могат да се окажат неуместни за някои, които може да са купили дарове за секрети любовници или да са взели бижута за подкупи.

Кибер специалисти са на мнение, че изнудвачите ще изискват заплащане или в непроследима кибер валута като биткойн, или даже в скъпоценни камъни.

Около 600 английски клиенти са измежду посочените до момента жертви, в това число наследницата от Формула 1 Тамара Екълстоун и някогашният футболист Франк Лампард, който по-рано беше на фотографията да напуща флагманския магазин на Graff в Лондон със брачната половинка си Кристин Бликли. Сред тях е и Дейвид Бекъм.

Международните суперзвезди в листата включват холивудските артисти Том Ханкс, Самюел Л. Джаксън и Алек Болдуин.

Conti, за която се счита, че е основана покрай Санкт Петербург, пусна първата информация за клиентите по-рано този месец в тъмната мрежа - тайна част от интернет, известна като леговище за терористи и нарушители, които евентуално биха могли да употребяват материала за кражба  или изнудване.

Кибер специалистите споделиха, че най-вероятно хакерите са получили достъп до файловете на Граф, като са изпратили имейл, който е измамил член на личния състав да отвори файл, съдържащ комплициран компютърен вирус „ рансъмуер “.

Това би дало на хакерите опция да влязат през „ задната врата “ и да откраднат данните на компанията, заобикаляйки всеки антивирусен програмен продукт или защитна стена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР